Wallonië bezoeken

Op zoek naar vrije ruimte, cultuur of tradities, gebeurtenissen die je lang zullen bijblijven, een romantisch verblijf, een stedentrip of juist de rust van een groene oase? Bezoek dan de natuurreservaten, de kastelen, de forten of het UNESCO erfgoed van Wallonië en vergeet niet de culinaire tradities te proeven!

 

Wallonië is een land van gevarieerde landschappen. Met de bossen van de Ardennen, de meren en de rivieren van de Hoge Venen, de kastelen van de Maasvallei, de dorpjes van de Condroz en niet te vergeten het plateau van de Henegouwse Leemstreek, vindt u ongetwijfeld een bestemming die aan uw wensen voldoet.

 

Ook wie liever steden bezoekt kan in Wallonië terecht. Tot de bekendste horen Namen, met de beroemde citadel; Dinant, de geboortestad van Adolphe Sax; Waterloo en het slagveld; Luik, de vurige stad; Charleroi, de stad van de strip; Bergen met de beroemde grote markt; het vriendelijke Nijvel; Bouillon; de Oostkantons, La-Roche-en-Ardenne en vele andere.

 

De geschiedenis is in Wallonië nooit ver weg. Diverse steden onderscheiden zich door hun kleurrijke carnaval, waarvan het carnaval van Binche ongetwijfeld de bekendste is. Sinds 2003 is dit festijn erkend als UNESCO immaterieel werelderfgoed. En Wallonië is bekend door zijn reuzen en draken, zoals die van Ath en Bergen.

Klik hier voor meer informatie over UNESCO werelderfgoed in Wallonië.

 

Dankzij de glooiende heuvels, de bossen, de grotten, de meren en de rivieren, is Wallonië ook een ideale bestemming om te genieten van diverse outdoor sportactiviteiten zoals kajakken, fietsen, golfen, zeilen, speleologie of klimmen. Wie van een actieve vakantie houdt, moet beslist eens een kijkje nemen op aventure.tourismewallonie.be

 

Tenslotte zou Wallonië natuurlijk Wallonië niet zijn zonder de culinaire tradities. Kazen en abdijbieren wachten om geproefd te worden door nieuwsgierige lekkerbekken, die de Waalse gastronomie willen ontdekken. Wist u, dat van de 9 bestaande trappistenbieren ter wereld er maar liefst drie (Chimay, Orval en Rochefort) in Wallonië gebrouwd worden? Reden te meer om eens langs te komen en te genieten van dit prachtige gebied. En vergeet ook de wijnproductie niet; die is de laatste jaren steeds professioneler geworden en eist langzaam maar zeker een steeds groter deel van het Waalse agrarische landschap op.

 

Voor accommodaties en meer informatie over de activiteiten in Wallonië kunt u www.opt.be bezoeken.