Investeren in Wallonië

Wallonië is een regio vol kansen; gastvrij en efficiënt. De ideale kandidaat voor potentiële investeerders op zoek naar een vestigingsplaats in het hart van Europa waar ze zich onder gunstige omstandigheden kunnen ontwikkelen.

 

In het hart van Europa

De geografische ligging is een groot voordeel voor bedrijven die zo de Europese markt van 500 miljoen consumenten kunnen bedienen. Net als Nederland en Vlaanderen bevindt Wallonië zich met een uitstekend infrastructuurnetwerk op een steenworp afstand van grote Europese steden en markten, maar door een lagere bevolkingsdichtheid is grond en ruimte er beduidend goedkoper. Daarnaast legt Wallonië sterk de nadruk op innovatie en internationale concurrentiekracht, met als doel de kennis en vaardigheden van werknemers volledig te benutten. 

 

Waardevol menselijk kapitaal

Wallonië bezit een concurrerend onderwijsnetwerk met de nadruk op innovatie en waarin opleidingen van hoge kwaliteit aansluiten op de arbeidsmarkt. Bedrijven die besluiten in Wallonië te investeren profiteren van een personeelsbestand waarvan de productiviteit 20% boven het Europese gemiddelde ligt.

 

Ondersteuning voor het concurrentievermogen

Een degelijk stelsel van financiële ondersteuning maakt het in Wallonië eenvoudiger nieuwe bedrijven op te richten. De subsidies hebben vooral betrekking op inrichting, apparatuur, R&D, werkgelegenheid, opleiding en export. Daar bovenop bestaat nog een breed scala aan Europese ondersteuningsprogramma's waar aanspraak op gemaakt kan worden. Ook het belastingstelsel is concurrerend voor zowel bedrijven als expats.

 

Een open blik op de wereld

Tenslotte is Wallonië een warme regio, waar gastvrijheid, cultuur en traditie nauw met elkaar zijn verweven. Knowhow, producten van hoge kwaliteit, een goede infrastructuur en uitstekende telecommunicatienetwerken vormen belangrijke troeven die Wallonië van andere regio's onderscheiden. 

Dankzij de diverse ondersteuningsmogelijkheden neemt de groei van de Waalse export jaar op jaar toe, waardoor Wallonië inmiddels per hoofd van de bevolking één van de grootste exporteurs ter wereld is.

http://www.investinwallonia.be/wp-content/uploads/2014/05/AWEX_triptyque-10-bonnes-raisons-2014.pdf