Home > Pages > Diensten

Diensten

Handel:

De kantoren van Awex (Agence wallonne à l’Exportation et aux Investissements étrangers – Waals agentschap voor uitvoer en buitenlandse investeringen) staan ter beschikking van ondernemingen voor informatie en/of begeleiding bij hun stappen naar Europa.

Diensten voor export en investering

Cultuur:

De cultuur van de Federatie Wallonië-Brussel, dat is Stromae die allerlei onderscheidingen in de muziekwereld in de wacht sleept, dat is pop van Antoine Chance op de Francofolies, de meeslepende films van de broers Dardenne, het erg productieve werk van Amélie Nothomb en de avonturen van Kuifje die groot en klein weet te bekoren. Dát allemaal en nog veel meer!

Maak kennis met onze talenten: neem contact op met onze Delegatie.

Hoger onderwijs:

Tussen de instellingen voor hoger onderwijs in Wallonië-Brussel en Nederland lopen tal van boeiende uitwisselingsprogramma's. Ze steunen vooral op het principe van een evenwichtige samenwerking tussen de universiteiten. Deze verstandhouding bevordert niet alleen de mobiliteit van de studenten maar ook het interuniversitaire onderzoek.

Ontdek het leeraanbod: www.studyinbelgium.be

Francofonie:

De Federatie Wallonië-Brussel is een Franstalige gemeenschap in het hart van Europa. De Federatie Wallonië-Brussel is sinds 1980 lid van de OIF (internationale organisatie van de francofonie) en telt 4.415.000 Franstaligen (stat. 2010).

Belangstelling voor de Franse taal en cultuur? Neem contact op met onze Delegatie.