De Kinder Surprise en de Schoko-Bons worden iets meer Waals02/01/2019

In Nederland zijn Kinder Surprise en Raffaello goed bekend. Wat minder bekend is, is dat ze in Wallonië – meer precies in Aarlen – worden geproduceerd. Producten waar jong en oud van genieten dankzij een uitgekiende marketingstrategie van het Italiaanse bedrijf Ferrero. Om de sterke groei aan te kunnen, investeert Ferrero de komende jaren tientallen miljoenen euro’s in Aarlen, zo bevestigd fabrieksdirecteur Marco Alvigo. Dat de Waalse fabriek de voorkeur geniet komt omdat het zowel de snelst groeiende als de meest internationale fabriek van de groep is, met klanten verspreid over heel Europa en daarbuiten. De Ferrero-fabriek in Aarlen werd in 1989 geopend. Er worden vooral Kinder Surprise-eieren, Schoko-Bons en Raffaello geproduceerd. Goed voor een export naar 45 landen. De productie steeg van 35.000 ton in 2013 naar 46.000 ton in 2017. In de afgelopen vijf jaar is 110 miljoen euro geïnvesteerd. In 2017 werd een nieuwe lijn voor de gigantische Kinder Surprise-eieren in gebruik genomen. De fabriek in Aarlen is de enige binnen de groep die zowel Schoko-bons als de gigantische Kinder Surprise-eieren produceert. Met de nieuwste investeringen zal de fabriek haar productiecapaciteit tussen 2016 en 2019 met 50% verhogen. Ferrero voltooit op dit moment de aankoop van 10.000 vierkante meter voor de fabrieksuitbreiding, naast de andere 20.000 die het al heeft verworven. Kortom: de capaciteit van de fabriek verdubbelt om aan de zoete trek van jong en oud tegemoet te komen!  Bron : L’Avenir, 14 décembre 2018