• Waalse bedrijven op IBC 2017, Rai Amsterdam

Terugblik op onze activiteiten in 201728/12/2017

WindEurope beurs, RAI Amsterdam, 28-30 november 2017

AWEx neemt regelmatig deel aan de reizende beurs WindEurope die door een non-profitorganisatie uit Brussel georganiseerd wordt. De beurs staat open voor fabrikanten en ontwikkelaars van onshore en offshore windenergie. Voor de eerste keer nam AWEx mee aan de Nederlandse editie in de RAI in Amsterdam van 28 t/m 30 november waar we ondersteuning verleenden aan 6 Waalse bedrijven die er hun oplossingen ten tonele brachten.

 

Medica beurs, Messe Düsseldorf, 12-15 november 2017

De Waalse medische technologie en biotechnologiesector wint aan dynamiek. Het is één van de meest actieve topsectoren in Wallonië.

Wallonia Export & Investment in Nederland (AWEx) organiseerde de afgelopen 3 edities ontmoetingen over medische apparatuur en technologieën tussen Nederlandse en Waalse deelnemers van de beurs. Naast de gesprekken die de Waalse exposanten zelf organiseerden in het kader van hun matchmakingprogramma, organiseerde AWEx in samenwerking met het Nederlandse cluster Task Force Health Care een parallelle pitchingsessie met netwerking en B2B bijeenkomsten zodat Nederlandse en Waalse professionals verschillende samenwerkingsmogelijkheden konden verkennen. Dit jaar namen 31 Waalse bedrijven deel aan de Medica beurs.

 

IBC beurs, RAI Amsterdam, 14-18 september 2017

Sinds zo’n 15 jaar neemt AWEx (Wallonia Export & Investment) elk jaar deel aan de internationale IBC beurs die gewijd is aan de professionele audiovisuele sector. Wallonië heeft in deze sector belangrijke spelers: wanneer fans met passie hun sport volgen is de kans groot dat ze de hoogkwalitatieve slow-motion beelden aan Waalse technologie te danken hebben, en wie een levendig verkiezingsdebat volgt, zit waarschijnlijk te kijken naar een Waalse virtuele set. Deze en vele andere technologieën zijn te zien op zowel de NAB beurs in Las Vegas als de IBC beurs in Amsterdam. De editie van 2017 telde 14 Waalse exposanten.

 

PLMA beurs, RAI Amsterdam, 15-17 mei 2017

De PLMA-beurs in Amsterdam is een belangrijke handelsbeurs voor agrovoedingsproducenten en grote retailers die op zoek zijn naar food en non-foodproducten die het assortiment van huismerkretailers over de hele wereld vormen. Naast merkproducten zetten kleine en grote supermarktketens steeds vaker huismerkproducten van retailers in. Daarbij is het doel om klanten te verleiden tot de aankoop van producten die weliswaar van een vergelijkbare of iets lagere kwaliteit zijn, maar die dankzij schaalvoordelen en lagere marketinguitgaven een beduidend lager prijskaartje dragen. In Wallonië is de Waalse agrovoedingssector, net als in Nederland, een belangrijke sector. Al bijna 15 jaar heeft AWEx een stand met zo'n 35 deelnemers op de PLMA beurs die wordt bezocht door kopers vanuit alle continenten. Die contacten verlopen vlekkeloos dankzij de talenkennis van ons lokale team en Waalse vertegenwoordigers.