Nationaal Congres voor Leraren Frans in Nederland23/03/2017

De Afvaardiging Wallonië-Brussel zal ook dit jaar deelnemen aan het Nationaal Congres voor Leraren Frans, dat op 24 en 25 maart georganiseerd wordt in Noordwijkerhout.

Dit tweejaarlijks congres telt meer dan 500 deelnemende leraren Frans uit Nederland. Het is DE bijeenkomst voor het onderwijs van de Franse taal in Nederland. Er vinden tijdens deze editie meer dan 80 workshops plaats.

Wallonië-Brussel heeft dit jaar de Belgische journalist en schrijver Jacques Mercier uitgenodigd. Hij zal de openingsspeech houden tijdens de plenaire zitting. Hij zal daarnaast zijn boek “Les 500 plus belles expressions de Monsieur Dictionnaire” voorstellen.

De Afvaardiging Wallonië-Brussel zal samen met het bureau van WB Toerisme in Nederland vertegenwoordigd zijn op het congres met een stand. Er zal hier vooral aandacht zijn voor de internationale betrekkingen, het onderwijs en de toeristische attracties van Wallonië en Brussel.

Verschillende workshops worden gegeven door experts uit Franstalig België. Zo zal Michèle Lenoble-Pinson, Emeritus professor van de Université Saint-Louis de Bruxelles, de leraren onderhouden over de nieuwe spelling. Jacqueline Deprins, gedetacheerd docente van het Ministerie van de Federatie-Wallonië-Brussel in het Porta Mosana College in Maastricht, zal een project van tweetalig onderwijs Frans-Nederlands presenteren