Waalse overheid investeert 15 miljoen in iTeos05/02/2020

Het Waalse biotechbedrijf iTeos, gespecialiseerd in immuno-oncologie, ontvangt de investering van 15 miljoen euro voor de verdere ontwikkeling van zijn twee meest belovende kankerbehandelingen.

Het grootste gedeelte van deze investering (11.5 miljoen euro) wordt aan het onderzoek naar een molecule (EOS100850) besteed. Deze molecule valt de afweermechanismes van tumoren tegen het immuunsysteem aan. De resultaten van dit onderzoek moeten in zes maanden gepubliceerd worden.

iTeos heeft in december 2019 ook een overeenkomst met het Amerikaanse bedrijf Merck aangekondigd om de onschadelijkheid en effectiviteit van zijn product, in combinatie met de immunotherapiebehandeling Keytruda, te evalueren.

Deze investering moet ook een ander onderzoek naar een tweede iTeosproduct, namelijk een antistof gericht op een specifiek antigeen, ondersteunen. Dit onderzoek moet in februari in België beginnen, en zal door een tweede studie in de VS gevolgd worden.

Dit biotechbedrijf beschikt over een stevige kaspositie sinds de fondsenwerving van 64 miljoen euro waard in 2018 en heeft al meerdere grote internationale beleggers aangetrokken (in de VS, Zwitserland, China). Dankzij deze investeringen heeft iTeos een kantoor aan de overkant van de Atlantische Ocean op kunnen zetten en vooraanstaande wetenschappers aan zich gebonden. De spin-off van UCLouvain en Ludwiginstituut voor de kankerbehandeling, iTeos, bevestigt zo zijn positie als wereldspeler in immuno-oncologie.

Bron:https://www.lecho.be/entreprises/pharma-biotechnologie/la-wallonie-octroie-15-millions-a-iteos/10203792.html