Bezoek van de Waalse minister-president Willy Borsus31/01/2019

Het jaar 2019 begon met een belangrijke gebeurtenis, namelijk het bezoek van de Waalse minister-president Willy Borsus aan Nederland. Het was diens eerste officiële bezoek aan Nederland. Op 29 januari werd hij in het Catshuis ontvangen door de minister-president van Nederland, Mark Rutte.

Dit ambtsbezoek had tevens een belangrijk economisch onderdeel. Zo ging premier Borsus naar het Europees centrum voor ruimteonderzoek en technologie ESTEC-ESA in Noordwijk, wat het belang van de lucht- en ruimtevaartsector voor Wallonië duidelijk aangeeft. Daar werd hij ontvangen door de directeur Franco Ongaro en sprak hij met diverse Belgische medewerkers van de ESTEC-ESA. Vervolgens werd hij rondgeleid in het testcentrum en het Materials Lab. Het centrum voor logistiek en onderhoud van de antenne-stations van Galileo bevindt zich overigens in de Waalse vestiging van het ESA in Redu.

Na zijn ontmoeting met de Nederlandse minister-president ging premier Borsus naar Breda, waar hij een bezoek bracht aan de Nederlandse vestiging van Eggo, een Waals bedrijf dat gespecialiseerd is in keukenbouw. Daar werd hij ontvangen door Paul David, de Brand & Marketing Director van Eggo. Eggo is nummer 1 van België op het gebied van keukens en heeft ook vestigingen in Luxemburg en Spanje, en sinds juni vorig jaar in Nederland.

Tijdens zijn bezoek aan Breda had de Waalse minister-president tevens een ontmoeting met de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk. Hij besprak met hem de mogelijkheden om een samenwerkingsverband met deze economisch zeer dynamische provincie aan te gaan.

 

 

(c) Foto BELGA