Film NOS BATAILLES, van Guillaume Senez, in Nederland20/12/2018

Op 10 januari 2019 zal Cinéart de film NOS BATAILLES van de Franse-Belgische filmmaker Guillaume Senez uitbrengen in Nederland.

NOS BATAILLES is een meeslepend en hoopvol portret van een vader die een balans moet vinden tussen werk en vaderschap, nadat zijn vrouw spoorloos is verdwenen. Romain Duris (L’AUBERGE ESPAGNOLE) maakt veel indruk als worstelende vader en ook de twee kinderen stelen je hart.

Olivier (Duris) is teamleider in een distributiecentrum. Hij zet zich actief in voor de vakbond en staat dag en nacht beschikbaar voor al zijn collega’s. Thuis zorgt zijn vrouw Laura voor hun twee jonge kinderen. Wanneer zij opeens verdwijnt zonder verklaring of afscheid, moet Oliver zijn veeleisende baan en de zorg voor zijn kinderen op zich nemen. Niet wetende of zijn vrouw ooit nog terug zal keren, probeert Olivier ondanks het gemis een nieuw evenwicht te vinden.

NOS BATAILLES is de tweede film van Guillaume Senez, die op het Filmfestival van Hamburg de Critics' Choice Award in de wacht sleepte. In 2015 maakte hij KEEPER, ook een ontroerend verhaal over vaderschap.